January 4, 2023

ACC ICT neemt 'Great Place To Work' certificaat in ontvangst

Met trots mogen wij verkondigen dat wij  de certificering ‘Great Place To Work’ in ontvangst hebben genomen. 93% van alle medewerkers noemt ACC ICT een ‘Great Place To Work’, daarmee staan wij in de top van alle gecertificeerde bedrijven.

Afgelopen december hebben alle medewerkers van ACC ICT meegewerkt aan een enquête op het gebied van medewerkerstevredenheid; zo krijgen wij als organisatie beter inzicht in wat voor onze mensen belangrijk is en hoe tevreden ze hierover zijn. Met een gemiddelde score van 83% scoren we zeer hoog en blijkt dat we al een heel eind op de goede weg zijn.

De certificering van Great Place to Work is een prestigieuze onderscheiding die wordt toegekend aan organisaties die bekend staan om hun positieve werkomgeving en medewerkerstevredenheid. Om deze certificering te behalen, moeten organisaties aan bepaalde criteria voldoen op het gebied van werkplezier, vertrouwen, fair werkgeverschap en professionaliteit.

ACC ICT heeft aangetoond dat het aan deze criteria voldoet en daarom de certificering van Great Place to Work verdiend. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons als organisatie en een teken van onze toewijding om de medewerkers te ondersteunen en te laten excelleren.

Wij hebben gebruik gemaakt van de Trust Index van Great Place To Work, waarin wij inzicht krijgen wat er speelt binnen de organisatie en hoe wij presteren op de lat van goed werkgeverschap. Thema’s zoals veiligheid, autonomie en werkplezier blijven doorgaans vrij abstract besproken binnen een organisatie; de Trust Index maakt dit tastbaar met behulp van data.

Hoge scores voor eerlijkheid, geloofwaardigheid en kameraadschap

Waar scoren wij als organisatie in de ogen van onze eigen ACC’ers dan goed op? We scoren 88% voor eerlijkheid, 86% voor geloofwaardigheid en 83% voor kameraadschap. En daar zijn we enorm trots op! Het geeft ons de bevestiging dat wij een hele sterke basis hebben neergezet en daar prima op kunnen voortbouwen.

“Super dat wij ruimschoots voldoen aan de eisen voor deze mooie certificering. En vooral trots dat wij 88% hebben gescoord op het onderdeel; eerlijkheid (staat voor; gelijkwaardigheid, onpartijdigheid en rechtvaardigheid). Dé ideale uitgangspositie om een nog betere werkgever te worden.” - Paul Bijleveld - Managing Director bij ACC ICT.
Deel deze post
Merijn Plaisier
Merijn is Lead Engineer en tevens Partner bij ACC ICT. Merijn is vanaf 2010 werkzaam bij ACC ICT in verschillende rollen en maak je blij met de meest technische vraagstukken waar hij zich in vast kan bijten. Merijn schrijft graag over ontwikkelingen in de IT-branche.