July 9, 2024

ACC ICT neemt Kumina over en breidt haar Kubernetes-expertstatus verder uit

Nieuwegein, 10 juli 2024 Vandaag kondigen we met trots de volledige overname van Kumina aan. Kumina behaalde als tweede IT-bedrijf in Nederland de prestigieuze Kubernetes Certified Service Provider-certificering (KCSP) en brengt daarmee een schat aan expertise en ervaring met zich mee op het gebied van Kubernetes. Deze strategische acquisitie stelt ons in staat om onze voorsprong in kennis en kunde op het gebied van Kubernetes verder te vergroten.

Kumina, opgericht in 2007, heeft een solide reputatie opgebouwd in de IT-industrie. De focus ligt op het leveren van hoogwaardige Kubernetes-oplossingen aan internationale klanten. Met deze overname breiden wij onze Kubernetes-expertise verder uit en vergroot we tevens onze internationale aanwezigheid.

Paul Bijleveld

Paul Bijleveld, Managing Director van ACC ICT is zeer enthousiast over deze mijlpaal:

“De specialisten van Kumina hebben diepgaande Kubernetes-expertise. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Tim Stoop, oprichter van Kumina, heeft meegeschreven aan de Kubernetes-examens van CNCF. ACC ICT was in 2021 al één van de eerste Nederlandse dienstverleners die de KCSP-certificering wisten te behalen, Kumina was zelfs nog vier jaar eerder. We vinden het fantastisch om zoveel kennis en kunde bij elkaar te brengen. Het is een hele mooie stap om voorop te blijven lopen en onze slagkracht verder te vergroten. Met deze overname kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn met geavanceerde Kubernetes-oplossingen en tegelijkertijd onze internationale ambities uitrollen."

Tim Stoop, voegt toe:

Tim Stoop

"Ik ben trots op alles wat we met Kumina hebben bereikt en kijk ernaar uit om deel uit te maken van ACC ICT. We hebben de afgelopen periode al verschillende projecten gezamenlijk tot een succes gemaakt. Beide organisaties hebben veel kennis ontwikkeld en toch soms net wat andere keuzes gemaakt. Mijn handen jeuken om samen met de architecten van ACC ICT het beste van beide organisaties gezamenlijk door te ontwikkelen tot nog hoogwaardigere Kubernetes-oplossingen. De visie van ACC ICT gecombineerd met de technische kennis en focus op kwaliteit sluit perfect aan op onze eigen waarden en ambities."

Afgelopen vrijdag is de overname aan de medewerkers van Kumina en ACC ICT verder toegelicht en hebben we samen geproost op het mooie nieuws.

Over ACC ICT

ACC ICT is opgericht in 1977 en gevestigd te Nieuwegein. De specialist in IT-continuïteit is, met ruim 40 medewerkers, een gerenommeerde Managed Service Provider én Kubernetes-specialist. Het bedrijf biedt een breed scala aan cloudoplossingen voor softwareontwikkelaars en online dienstverleners met een sterke focus op kwaliteit en technologische innovatie. ACC ICT is dit jaar wederom uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’ en is initiatiefnemer van De Nederlandse Kubernetes Podcast

Over Kumina

Kumina, opgericht in 2007 en gevestigd te Eindhoven, is gespecialiseerd in Kubernetes-oplossingen. Als een van de eerste KCSP-gecertificeerde bedrijven in Nederland, heeft Kumina een bewezen staat van dienst in het leveren van hoogwaardige, op maat gemaakte Kubernetes-oplossingen aan zowel nationale als internationale klanten. Het team bestaat uit ervaren professionals met zeer diepgaande kennis van Kubernetes en gerelateerde technologieën.

Voor meer informatie met betrekking tot publicaties en interviews kunt u contact opnemen met:

Perscontact: Lucien Luijkx

E-mail: l.luijkx@acc-ict.com

Deel deze post
Lucien Luijkx
Lucien is Marketing Manager bij ACC ICT en heeft ruime ervaring in digital marketing, growth hacking en contentmarketing. Met een brede interesse in Marketing en IT schrijft hij graag over nieuwe ontwikkelingen die impact hebben op de branche.