November 7, 2022

ACC ICT ontvangt internationale certificering Kubernetes Certified Service Provider

Wij zijn supertrots om te mogen verkondigen dat wij ons vanaf nu officieel Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) noemen. Wij zijn door Cloud Native Computing Foundation (CNCF) gekwalificeerd met deze titel en behoren daarmee tot de selecte groep bedrijven in de wereld die deze onderscheiding heeft ontvangen. Slechts 5 Nederlandse bedrijven gingen ons voor.

Containerisatie van software via Kubernetes wordt de norm

De laatste jaren heeft containerisatie van applicaties een enorme vlucht genomen. Containerisatie is het ‘inpakken’ van softwarecode in containers. In de containers zijn alle onderdelen aanwezig die nodig zijn om een applicatie te kunnen draaien. Het is daarmee mogelijk om de applicatie uniform en consistent uit te voeren, waarbij het niet uitmaakt op welke infrastructuur de applicatie draait (public cloud, private cloud, hybride cloud of on premise). Het grote voordeel van deze manier van werken is dat softwareontwikkelaars applicaties veel sneller kunnen releasen en daarmee de time-to-market significant verkorten. Kubernetes is hét platform voor de orchestratie van containers. Dit wordt voornamelijk ingegeven door features als; het geautomatiseerd op- en afschalen, updaten en herstellen. Kubernetes is in 2014 door techgigant Google gelanceerd en daarmee nog relatief jong. De continuïteit van containers was voor ons de reden om in 2016, amper twee jaar later, te starten met de ontwikkeling van Managed Kubernetes-diensten voor onze klanten. De KCSP-certificering, die slechts 5 Nederlandse partijen eerder dan ACC ICT behaalden, is dan ook een hele mooie bevestiging van onze kennis en kunde die binnen ons bedrijf ontwikkeld is.

Wat zijn de eisen voor het KCSP-certificering?

Om in aanmerking te komen voor de KCSP-certificering gelden strenge voorwaarden en word je geschiktheid als service provider beoordeeld door de CNCF. Je dient als service provider naast aantoonbare ervaring met Kubernetes middels implementaties bij klanten én gecertificeerde medewerkers ook Kuberneteskennis te delen door onder andere trainingen te geven. Wij ondersteunen onze klanten bij de adoptie van Kubernetes en hebben om de certificering in de wacht te slepen aangetoond Kubernetesprojecten zeer succesvol voor onze klanten uit te rollen. Zowel op onze eigen cloudinfrastructuur als die van public clouds (o.a. Microsoft Azure), hybride clouds en zelfs on premise. De begeleiding in de transitie van monoliet naar containers maakt onderdeel uit van onze dienstverlening. ACC ICT draagt er bij de gehele transitie zorg voor dat de continuïteit én veiligheid van de applicaties gedurende het gehele proces gewaarborgd is. Na de transitie waarborgen wij te allen tijde de continuïteit van de applicaties door het dagelijks managen en onderhouden van het Kubernetes platform (updaten, upgraden, optimaliseren, monitoren en draaien van back-ups) waarbij harde garanties worden afgegeven op het gebied van uptime, performance en security. Naast het Kubernetes klantenportfolio zijn wij in Nederland koploper op het gebied van Kubernetes-kennisdeling. Al meer dan twee jaar organiseren wij masterclasses, webinars en trainingen on the job voor bedrijven die de stap naar Kubernetes overwegen en voor geïnteresseerden die er mogelijk mee willen werken.

“Het feit dat wij in 2016 als één van de eerste hostingbedrijven Kubernetes omarmden en hier de waarde van inzagen maakt mij trots op ons team. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en technieken en bereid fors in kennis te investeren, ver voordat we weten of deze techniek zijn vruchten af zal gaan werpen. Dit is de manier waarop wij onderscheidend zijn, zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten. Destijds had ik niet durven dromen dat wij als één van de weinige volledig zelfstandige Nederlandse IT-bedrijven deze onderscheiding zouden mogen ontvangen” aldus Paul Bijleveld, managing director bij ACC ICT. “ De Kubernetes-certificering is een geweldige beloning voor ons snelgroeiende Kubernetesteam en geeft bedrijven die de stap naar Kubernetes willen maken de zekerheid dat de expertise binnen handbereik is.“

Deel deze post
Paul Bijleveld
Paul Bijleveld is Managing Director en Senior Partner bij ACC ICT. Hij houdt zich bezig met het uitzetten van de strategie, de ontwikkeling van de organisatie én collega's en de innovatie van cloudinfrastructuren. Om fit te blijven sport hij 3x per week. Driften vindt hij de allerleukste activiteit in de regen. Paul schrijft graag over complexe IT-vraagstukken die herkenbaar zijn voor veel organisaties.