November 16, 2023

In opleiding tot Cloud Security Specialist bij ACC ICT

Orvil is Junior Cloud Administrator bij ACC ICT, daarnaast volgt hij aan de Hogeschool Utrecht de hbo duale opleiding Cyber Security & Cloud. In dit blog lees je meer hoe Orvil de combinatie van studie en werken ervaart bij ACC ICT.  

Voordat Orvil bij ACC ICT is komen werken heeft hij de mbo-opleiding Netwerkbeheer gevolgd. "Ik wilde graag naar het hbo gaan om m’n bachelor te halen”, zegt Orvil. Vervolgens bracht de Stichting CITA hem in contact met ACC ICT. CITA heeft samen met de Hogeschool Utrecht een duaal opleidingsprogramma voor de studie Cyber Security & Cloud. ‘’Ik dacht op je cv wil je niet alleen een diploma hebben maar ook werkervaring. Mijn stagebegeleider op het mbo zei dat werkgevers tegenwoordig werkervaring minstens net zo belangrijk vinden als een opleiding die is afgerond. Een duale opleiding leek mij daarom de beste optie. Ik houd van uitdagingen, ik houd van nieuwe dingen leren, dus waarom niet?’’ vertelt Orvil.

Orvil werkt drie dagen in de week bij ACC ICT als Cloud Administrator en zit nu in het tweede jaar van zijn opleiding. Orvil is zijn drie vaste werkdagen twee dagen bezig voor school.

Ik leer snel doordat ik veel samenwerk met seniors binnen ACC ICT

"CITA kwam met een aantal bedrijven waar ik kon werken om mijn studie en werk te combineren en één van de bedrijven waar CITA mee samenwerkt is ACC ICT. Toen ik een kijkje nam op hun website was ik geïnteresseerd in de technieken waar ACC ICT mee werkt. Na een eerste gesprek op kantoor viel mij vooral op dat ACC ICT heel veel tijd investeert in het opleiden van junioren door te leren van senioren. Dat gaf bij mij de doorslag om mijn duale opleiding te combineren met ACC ICT, want ik denk dat ik snelste leer door samen te werken met seniors in mijn vakgebied", aldus Orvil.

Onderdeel van het securityteam

"Mijn werkzaamheden zijn vrij divers vind ik zelf. Zo zit ik in het securityteam van ACC ICT. Ik ben hier met een eigen project bezig om het netwerk van ACC ICT nog beter te beveiligen. Daarnaast draai ik twee dagen mee op de afdeling operations, waardoor ik sneller wordt ingewerkt en veel leer van de meldingen en tickets die binnenkomen en ik oplos voor klanten."

Begeleiding vanuit school en ACC ICT

"In het begin kreeg ik veel begeleiding en steun vanuit school en ACC ICT. Ook wel logisch, want je wordt ingewerkt en krijgt in korte tijd heel veel nieuwe informatie tot je. Nu ik wat langer bij ACC ICT werk merk ik dat ik iets meer losgelaten word. Als ik ergens hulp bij nodig heb kan ik dat altijd vragen, maar het gaat er ook om dat je zelfstandiger wordt en dat is ook heel belangrijk." Orvil vertelt dat de begeleiding vanuit ACC ICT meer praktische begeleiding is vergeleken met die vanuit school. "Je kunt alles wat je hier leert ook echt zien en zelf direct toepassen in de praktijk. Via school is het meestal virtueel en wordt het theoretisch uitgelegd."

Leren van senioren en ontspannen met collega’s

"Ik vind het heel gezellig om hier te werken, met mijn collega’s. Naast het werken ga ik af en toe samen met collega’s naar de sportschool of gamen we in de avond. Daarnaast doen we samen ook veel activiteiten op kantoor zoals barbecueën, darten en hardlopen voor een goed doel dat we steunen. Ik zou andere studenten daarom ook zeker aanraden om ook bij ACC ICT te komen werken, je leert heel veel van de senioren, ik heb veel plezier in mijn werk en ik werd echt met open armen ontvangen."

Werken als Cloud Security Specialist in de toekomst

"De functie Cloud Security Specialist ambieer ik over een paar jaar. Mijn interesses liggen voornamelijk op het gebied van Netwerk en Security, dat vind ik zelf heel leuk en daarnaast wordt IT-security ook steeds belangrijker voor bedrijven. Dus de vraag naar security specialisten zal alleen maar toenemen. Gelukkig biedt ACC ICT mij ook de mogelijkheid om hier na mijn opleiding te blijven werken in deze functie."

Deel deze post
Lucien Luijkx
Lucien is Marketing Manager bij ACC ICT en heeft ruime ervaring in digital marketing, growth hacking en contentmarketing. Met een brede interesse in Marketing en IT schrijft hij graag over nieuwe ontwikkelingen die impact hebben op de branche.