OTAP-ONTWIKKELPLATFORM VOOR EFFICIËNTE DOORONTWIKKELING VAN BKR CONNECT

Op zoek naar een Cloud met de garantie dat alle data van klanten in Nederland blijft

KLANT

Bkr Connect

manaGed services

Managed OTAP, Managed private cloud

branche

Softwareontwikkeling

INLEIDING

Over Bkr Connect

Toen het mogelijk werd om webservices te integreren met de database van het bureau kredietregistratie (BKR), kon Martijn Bruinenberg, directeur van De Voorkant, eindelijk beginnen aan het ontwikkelen van zijn idee om BKR-toetsingen voor banken makkelijker en betrouwbaarder te maken. Met de intelligente cloudoplossing Bkr Connect kunnen banken, verzekeraars, telecomproviders en andere organisaties vanuit één systeem kwalitatieve kredietprofielen genereren, kredietaanvragen registreren en context geven aan kredietdata.

UITDAGING

Op zoek naar een IT-partner in het ontwikkelproces

Voor het ontwikkelen van Bkr Connect, koos Martijn Bruinenberg voor de OTAP-methode. Deze manier van softwareontwikkeling doorloopt vier fases: Ontwikkeling, Test, Acceptatie, Productie (OTAP). Met zijn bedrijf De Voorkant, kon Bruinenberg de ontwikkeling en testfases voor zijn rekening nemen. Voor de acceptatie en productiefases had hij een IT-partner nodig.

De rol die het ontwikkelplatform speelt in het ontwikkelen en testen van software, is sterk van invloed op het ontwikkelproces. De keuze voor een IT-partner die dat ontwikkelplatform opzet en beheert is dus erg belangrijk. In de zoektocht naar een IT-partner spelen beschikbaarheid en informatiebeveiliging een cruciale rol. Martijn Bruinenberg wil zijn klanten garanderen dat Bkr Connect altijd beschikbaar is en dat alle maatregelen genomen zijn om informatie te beveiligingen en aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te voldoen.

Om er zeker van te zijn dat de klantgegevens veilig zijn en dat de dienst altijd bereikbaar is, is het voor Martijn Bruinenberg een vereiste dat de IT-partner beschikt over de ISO-certificeringen ISO 9001, ISO 27001 en NEN7510. Bovendien was het een wens vanuit De Voorkant dat ACC ICT als IT-partner gebruik maakte van datacenters binnen Nederland zodat de data te allen tijde binnen de Nederlandse landsgrenzen blijft.

oplossing

Datacenter Onafhankelijke Infrastructuur

Zowel De Voorkant als ACC ICT zijn zich zeer bewust van de eisen die Bkr-gebruikers aan het platform stellen en natuurlijk wat dit in het licht van wet- en regelgeving betekent. Gezamenlijk zijn de eisen vertaald in techniek en is voor Bkr Connect een op maat gemaakt ontwikkelplatform gebouwd.

Bkr Connect draait op de private cloud van ACC ICT. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende datacenters die verbonden zijn middels een redundante fiberring. De specialisten van ACC ICT monitoren het ontwikkelplatform en Bkr Connect, dat binnen dit platform functioneert. Daarnaast is offsite backup ingeregeld, met een replicatietijd van vijf minuten. De backup wordt altijd in een tweede datacenter ondergebracht, zodat een issue in datacenter één niet leidt tot uitval van de applicatie omdat het tweede datacenter de operatie in dat geval overneemt.

Een goed voorbeeld van een issue dat kan leiden tot problemen, is het faillissement van een van de datacenterketens waar ACC ICT mee samenwerkte. Ook Bkr Connect draaide namelijk in dit datacenter. Dankzij de onafhankelijkheid van de infrastructuur van ACC ICT heeft de oplossing geen hinder ondervonden van deze uitval.

BENIEUWD HOE WIJ JOUW
IT-INFRASTRUCTUUR

verder kunnen professionaliseren?

SAMENWERKING

Veilige hosting in Private Cloud

Door de samenwerking met ACC ICT heeft De Voorkant een vernieuwende oplossing in de markt weten te zetten. De oplossing kan integreren in bestaande bedrijfssoftware maar werkt als een Cloud-oplossing. Dit is voor gebruikers voordelig omdat zij snel aan de slag kunnen met de oplossing zonder dat er een technisch implementatietraject aan voorafgaat. Door de flexibele en veilige hosting van ACC ICT kan De Voorkant een betrouwbare dienst verlenen die bovendien schaalbaar is.

RESULTAAT

"Blauwe Achtergrond met Golfjes en USP's