De data van onze klanten staat in Nederland en dat geeft onze klanten extra zekerheid

Wij zochten een IT-partner die voldoet aan onze ISO-eisen

KLANT

Rovecom Q-ray

manaGed services

Private Cloud

branche

Agri en food

INLEIDING

Over Rovecom Q-ray

Rovecom Q-ray ontwikkelt al meer dan 20 jaar maatwerk software voor bedrijven in de agrifoodsector. Door de jarenlange ervaring heeft het bedrijf ontzettend veel domeinkennis in huis. Rovecom Q-ray speelt als projectautomatiseerder vaak een verbindende rol tussen praktijk en theorie, mens en techniek, sensor en database, ERP en online applicatie. Zij werken onder andere voor brancheorganisaties, diervoederbedrijven, zuivelondernemingen, agri-accountants, laboratoria en fokkerijen.

UITDAGING

IT-partner die voldoet aan ISO-eisen

In het verleden gebruikte Q-ray (inmiddels overgenomen door Rovecom) hun eigen hardware om applicaties voor klanten op te hosten. ‘Toen deze hardware in 2017 toe was aan vervanging, hebben we onderzoek gedaan naar andere hosting oplossingen, die voldeden aan de (ISO-)eisen van onze klanten. Het uitbesteden van de hosting heeft toen de voorkeur gekregen, omdat wij ons wilden focussen op onze kernkwaliteit: het maken van kwalitatief hoogwaardige applicaties voor onze klanten’, aldus John Jenniskens, Technisch Consultant bij Rovecom Q-ray.

Jenniskens vult aan: ‘Tijdens de gesprekken met ACC ICT kregen we veel vertrouwen in de aanpak en de infrastructuur van de Private Cloud (PHC). Daarnaast blijft de data van onze klanten in Nederland, dat vonden we erg belangrijk. Dit alles maakte dat we gekozen hebben voor ACC ICT.’

oplossing

Flexibiliteit en snelheid

Jenniskens: ‘In eerste instantie hebben we de productie omgeving met klant applicaties gemigreerd naar de Private Cloud (PHC) van ACC ICT. De ondersteuning bij de migratie was flexibel en kundig, en ging zonder problemen. Toen onze interne hardware ook aan vervanging toe was, was de keuze snel gemaakt om dit ook onder te laten brengen in de PHC. ACC ICT heeft daarnaast advies uitgebracht over de firewall en netwerkinrichting bij ons op locatie, zodat we gemakkelijk bij onze omgevingen kunnen. De hosting van onze verschillende software verloopt sinds de migratie zonder problemen.’

"Tijdens de gesprekken met ACC ICT kregen we veel vertrouwen in de aanpak en de infrastructuur van de Private Cloud (PHC). Daarnaast blijft de data van onze klanten in Nederland, dat vonden we erg belangrijk. Dit alles maakte dat we gekozen hebben voor ACC ICT."
John Jenniskens - Technisch consultant (Rovecom Q-ray)

BENIEUWD HOE WIJ JOUW
IT-INFRASTRUCTUUR

verder kunnen professionaliseren?

SAMENWERKING

Klantbelang staat altijd voorop

‘Wij ervaren de samenwerking met ACC ICT als erg plezierig en informeel. Het is makkelijk schakelen met onze vaste aanspreekpunten. Als er een probleem is en we bellen, dan worden we niet doorverwezen, maar meteen geholpen. Door de lange samenwerking die we hebben weten de mensen bij ACC ICT ook wat er bij Rovecom Q-ray speelt. Dat zorgt ervoor dat we goed op elkaar zijn ingespeeld en naast operationele ondersteuning ook strategisch geholpen worden’, aldus Jenniskens.

Oplossingsgerichtheid bij incidenten

‘Gelukkig ervaren we weinig incidenten in onze omgeving. De keren dat er incidenten zijn geweest in de overkoepelende infrastructuur binnen ACC ICT, zijn deze erg snel opgelost. Ook de communicatie hierover wordt goed verzorgd’, aldus Jenniskens.

Jenniskens vult aan: ‘Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met ACC ICT. Door de professionele inzet hebben wij het volste vertrouwen dat de applicaties voor onze klanten in een stabiele omgeving draaien. De communicatie ervaren wij als prettig omdat er korte lijnen zijn. Zaken worden snel geregeld. Daarom is ACC ICT altijd een fijne partner om zaken mee te doen’.

RESULTAAT

Succesvolle samenwerking tot het eind

"Blauwe Achtergrond met Golfjes en USP's