Beheer van Azure Kubernetes Service (AKS) voor Senet

'Onze open en efficiënte communicatie is het succes van onze samenwerking'

KLANT

Senet

manaGed services

Azure Kubernetes Service (AKS)

branche

Softwareontwikkeling

INLEIDING

Over Senet

Senet is een softwarebedrijf dat zich focust op het maken van maatwerksoftware die de resultaten van organisaties verbeteren door administratieve en logistieke processen te automatiseren. Daarnaast ontwikkeld Senet ook eigen SAAS-producten voor het onderwijs onder het label FristKlas. Het bedrijf werkt sinds 1999 vanuit Eindhoven met een kundig team van specialisten dat zich focust op C Sharp, PHP en Microsoft .NET technologie. Het bedrijf is naast het onderwijs ook actief in de logistieke, industriële en financiële sector.

UITDAGING

Een IT-partner voor onze infrastructuur

Pim Jansen, software architect bij Senet, licht toe waarom Senet op zoek was naar een IT-partner. "Wij zochten vooral naar een IT-partner die voor ons de infrastructuur kon doen. Een partner die echt kan inzoomen op de probleemstukken waar wij zelf niet mee bezig willen zijn." Het bedrijf heeft verschillende applicaties die niet allemaal op één plek in de cloud draaien, daarom was het belangrijk in de zoektocht dat een IT-partner expertise heeft over zowel public cloud, private cloud en Kubernetes. Jansen vult aan: "De doorslag om voor ACC ICT te kiezen was voor mij heel simpel, dit was de communicatie. We hebben natuurlijk met meerdere partijen in de markt gesproken en wat mij opviel is dat wij heel vaak met goede mensen begonnen te praten maar op een gegeven moment kwamen we in de de verkoopcyclus terecht en zaten we met een verkoper te praten over technische details. Bij ACC ICT zijn we eigenlijk direct met hetgeen bezig geweest wat wij belangrijk vinden, over techniek te praten, met de juiste mensen te praten. Die communicatie was heel sterk."

"Ik denk dat ACC ICT ons in de toekomst goed zal blijven adviseren hoe wij onze kosten voor de infrastructuur het beste optimaliseren ten opzichte van het gebruik. Dat is bij een snelle groei van onze SaaS-producten een heel belangrijk aspect."
Pim Jansen - Software Architect (Senet)

oplossing

Azure Kubernetes Service Beheer

Senet maakt gebruik van Managed Kubernetes op Azure. "Onze Azure Kubernetes Service (AKS) wordt door ACC ICT in onderhoud genomen, geüpdatet en beheerd. Er zijn daarnaast nog wat kleine applicaties die daarop draaien die ook door ACC ICT onderhouden worden. Deze applicaties zijn voor ons essentieel en daarom laten wij die graag ook beheren door ACC ICT. Daarbuiten nemen wij nog één of twee virtuele machines af die ook in onderhoud zijn die niet op ons cluster kunnen draaien vanwege ouderdom of een dergelijk iets", aldus Jansen.

BENIEUWD HOE WIJ JOUW
IT-INFRASTRUCTUUR

verder kunnen professionaliseren?

SAMENWERKING

Onze communicatie is heel direct

Jansen licht toe hoe hij de samenwerking ervaart: "Na de kennismaking kwam al snel naar voren dat beide bedrijven dezelfde cultuur hebben en ongeveer even groot zijn. Dat vonden wij zelf heel fijn, want hierdoor zijn de lijnen tussen medewerkers van beide organisaties kort en direct. Als ik een vraag heb spreek ik met een technische specialist van ACC ICT. Als onze marketing een vraag heeft, zijn er directe lijnen met de marketing van ACC ICT. Er zit geen rare gelaagdheid tussen, maar de communicatie is heel direct en fijn. Dat maakt de samenwerking ook heel efficiënt en dat waardeer ik het meest."

Senet is van plan om de komende jaren flink door te groeien en aansluitend hun SaaS-producten daarmee flink op te schalen. Daar ziet Jansen een rol voor ACC ICT hoe de infrastructuur kan worden meegeschaald in deze groei: "Ik denk dat ACC ICT ons in de toekomst goed zal adviseren hoe wij onze kosten voor de infrastructuur het beste optimaliseren ten opzichte van het gebruik. Dat is bij een snelle groei van onze SaaS-producten een heel belangrijk aspect."

"De open en directe communicatie werkt heel fijn en efficiënt. Bij ACC ICT zijn we eigenlijk direct met hetgeen bezig geweest wat wij belangrijk vinden, over techniek te praten, met de juiste mensen te praten. Die communicatie was heel sterk."
Pim Jansen - Software Architect (Senet)

RESULTAAT

"Blauwe Achtergrond met Golfjes en USP's