MET DE BLUEBOX WERKEN ONTWIKKELAARS VAN TRAVEL DIARIES SNELLER ÉN BESPAREN ZE KOSTEN IN AZURE

KLANT

Travel Diaries

manaGed services

BlueBox

branche

Softwareontwikkeling

INLEIDING

Over Travel Diaries

Reisjournalist Veerle Witte lanceerde Travel Diaries in 2014. In een what you see is what you get-editor voegen gebruikers teksten, afbeeldingen en routekaarten toe in een online dagboek, dat naar eigen smaak aan te passen is met verschillende lay-outs en fonts. Elk hoofdstuk is te delen als blog met vrienden en familie en het eindresultaat kan besteld worden als gedrukt boek in verschillende formaten, met keuze uit meerdere kaft- en papieropties. Inmiddels houden ruim 100.000 gebruikers van over de hele wereld een reisdagboek bij in Travel Diaries.

Recent heeft de startup hun eerste nieuwe label gelanceerd: Baby Diaries, een app voor het maken van babyboeken en zwangerschapsdagboeken. ‘De software is hetzelfde, maar zit in een ander jasje, waarmee we ons richten op een andere doelgroep,’ vertelt founder Witte. En daar blijft het niet bij. ‘Het plan is elk half jaar uit te breiden met een nieuw whitelabel, bijvoorbeeld voor het maken van kook- en receptenboeken of jaarboeken. In principe kan je elk type boek maken in onze software, en daar willen we uiteindelijk ook naartoe,’ aldus Witte.

De applicaties van Travel Diaries en Baby Diaries zijn momenteel beschikbaar in het Nederlands en Engels en boeken worden wereldwijd geleverd. ‘Zeventig procent van onze bestellingen komt al uit het buitenland,’ zegt Witte. ‘We willen nog verder groeien in buitenlandse markten, door talen zoals Spaans, Frans en Duits toe te voegen.’ Met het lanceren van de nieuwe labels, het toevoegen van nieuwe talen en het uitrollen van een internationale marketingstrategie, verwacht Witte in 2022 te verzesvoudigen in orderaantallen en binnen twee jaar naar een miljoen gebruikers te groeien.

UITDAGING

Op zoek naar een IT-partner die snelle groei faciliteert

Gezien de toekomstplannen en de snelle groei van de applicaties was Witte op zoek naar extra ondersteuning op het gebied van techniek, en dan met name aan de Ops-kant. In 2020 ging Travel Diaries volledig over naar de cloud om de software sneller en schaalbaarder te maken. Dat maakte de IT-omgeving een stuk complexer. Witte: ‘Ik merkte dat het onderhoud veel tijd vroeg van onze developers en dat het ook lastiger werd om ontwikkelaars te vinden die het platform op al deze vlakken goed konden onderhouden, zonder dat dit ten koste ging van de snelle doorontwikkeling die we willen maken.’

Om ervoor te zorgen dat de developers zich vooral kunnen focussen op het verder ontwikkelen van de applicatie, ging Witte op zoek naar een IT-partner. In samenwerking met ACC ICT bleek dat de ontwikkelcapaciteit van de developers aanzienlijk verhoogd kon worden door verbeteringen aan de Ops-kant. Denk hierbij aan onderhoud van Azure-services, back-ups en verhoogde beveiliging. Daar ligt de focus de komende periode. ‘Daarnaast is het fijn om een vaste IT-partner te hebben als stabiele factor, met kennis over onze infrastructuur,’ voegt Witte daar nog aan toe.

oplossing

Efficiënter gebruik van resources door de BlueBox

Een van de oplossingen die ACC ICT voor Travel Diaries implementeert is een testomgeving on demand, wat onderdeel uitmaakt van de BlueBox. Witte: ‘Momenteel hebben we voor beide labels een test- en productieomgeving. Onze testomgevingen zijn hierbij altijd beschikbaar, terwijl die slechts 5% van de tijd echt nodig zijn.

Met de oplossing van ACC ICT kunnen we efficiënter van onze resources gebruik maken, door alleen een testomgeving op te zetten wanneer dat nodig is. En daarna meteen weer af te bouwen.’ Ze voegt hieraan toe: ‘Een bijkomend voordeel van deze oplossing is dat we zo meerdere tests tegelijk kunnen uitvoeren, in gescheiden omgevingen. Nu gebeurt alles op één testomgeving en moet de ene feature wachten op de andere.’

"Ik merkte dat het onderhoud veel tijd vroeg van onze developers en dat het ook lastiger werd om ontwikkelaars te vinden die het platform op al deze vlakken goed konden onderhouden, zonder dat dit ten koste ging van de snelle doorontwikkeling die we willen maken."
Veerle Witte - CEO (Travel Diaries)

BENIEUWD HOE WIJ JOUW
IT-INFRASTRUCTUUR

verder kunnen professionaliseren?

SAMENWERKING

Hogere ontwikkelcapaciteit en verlaging kosten in Azure

Wat de samenwerking Travel Diaries tot nu toe heeft gebracht? ‘Dankzij de support aan de Ops-kant kunnen onze softwaredevelopers nu volledig focussen op het ontwikkelen van nieuwe features en technische optimalisaties,’ aldus Witte. ‘We hebben hier op verschillende momenten snelheid door kunnen maken. Zo heeft ACC ICT geholpen met de lancering van onze nieuwe dagboekeditor en ons nieuwe orderproces. Voor het nieuwe label Baby Diaries hebben ze alle CI/CD pipelines opgezet, waardoor de sofware probleemloos gedeployed kon worden. Ook zijn storingen snel verholpen door de 24/7 support, waardoor onze klanten altijd snel weer verder kunnen werken aan hun boeken.’

"Dankzij de support aan de Ops-kant kunnen onze softwaredevelopers nu volledig focussen op het ontwikkelen van nieuwe features en technische optimalisaties. ACC ICT heeft alle CI/CD pipelines opgezet en we hebben nu 24/7 support"
Veerle Witte - CEO (Travel Diaries)

RESULTAAT

"Blauwe Achtergrond met Golfjes en USP's