WIJ ZIJN
ACC ICT

De ambities van onze klanten waarmaken met een hecht team van gedreven ACC'ers.

ons verhaal

ruim 45 jaar

ACC ICT is specialist in IT-continuïteit. Sinds 1977 staan wij voor kwaliteit en technologische vooruitgang. Of je nu een collega spreekt van techniek, marketing of sales; je zult merken dat iedereen gedreven is in zijn of haar vakgebied.

Die gedrevenheid zorgt er ook voor dat wij alles bespreekbaar maken, ongeacht de functie. Wij geloven namelijk dat transparantie, eerlijkheid en respect de basis vormen van een duurzame samenwerking.

"Wij garanderen dat jouw digitale informatie veilig beschikbaar is, onafhankelijk van derden, altijd en overal."

Paul Bijleveld, Managing director

(H)Echte samenwerking

35+

Gedreven acc'ers

7,5

Jaar gemiddelde klantrelatie

8+

Jaar Kubernetes ervaring

8,3

Gemiddelde klantbeoordeling

Onze kernwaarden

Integer & Betrokken

Wij zijn een hecht team. Dit betekent dat we op elkaar kunnen bouwen, samen sparren, elkaar helpen, eerlijk zijn én kritisch naar onszelf durven te kijken. Groeien doen we namelijk samen.

Vakmanschap & Continuïteit

Is je hobby je werk? En wil je nóg beter worden? Dan sluit jouw ambitie aan bij ons team van gedreven specialisten. Wij geloven in onszelf en in elkaar. Samen zijn wij de continuïteit van ACC ICT.

de highlights van onze geschiedenis

200 zonnepanelen
Naast dat onze datacenters op groene stroom draaien, doet ons kantoorpand dit nu ook. In de zomer hebben wij 200 zonnepanelen op ons dak geplaatst. Laat het zonnetje maar komen!
2023
2023
Kubernetes ACCademy
Wij zijn dit jaar gestart met de Kubernetes ACCademy voor collega's die graag willen doorleren voor Kubernetes en hun ‘Kubernetes Certified Administrator’ willen halen.
A GREAT PLACE TO WORK
In januari hadden wij mooi nieuws te melden. Wij kunnen onszelf sinsdien officieel ‘a great place to work’ noemen. Op basis van de Trust Index scoren we 83%, een mooie basis om door te groeien!
2023
2023
56 kinderen een jaar lang naar school
Het afgelopen jaar hebben wij de Stichting Tjommie gesteund met het organiseren van een Zuid-Afrikaanse braai en sponsorloop om kinderen die opgroeien in de townships van Zuid-Afrika te helpen met het opbouwen van een toekomst. Ons geld gaat naar het After School project waarin kinderen bijles krijgen en daarmee hun slagingskans significant verhogen. In totaal kunnen er door onze inspanningen van dit jaar 56 kinderen een jaar lang naar school.
De Nederlandse Kubernetes Podcast
Onze collega's Jan Stomphorst en Ronald Kers hebben in december een podcast gelanceerd: 'De Nederlandse Kubernetes Podcast'. In een reeks van afleveringen  nemen zij je mee in de wereld van Kubernetes. De podcast is bewust breed ingezet, zodat iemand die nog nooit met Kubernetes heeft gewerkt kennis wordt bijgebracht, maar ook mensen die zelf al met Kubernetes aan de slag zijn gegaan. De podcast is sinds 19 december te beluisteren op de bekende podcast apps.  Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering op dinsdag.
2022
2022
ACC ICT viert 45 jaar bestaan!
Het is niet niks, om 45 jaar te bereiken. Het is voor de meeste (IT-)organisaties niet weggelegd. Daarom hebben we het groots gevierd, met hulp van illusionisten Rob en Emiel, inspirerende sprekers en natuurlijk al onze klanten en partners!
Verhuisd naar ons nieuwe kantoor!
In september zijn wij verhuisd naar een gloednieuw en veel groter kantoor in Nieuwegein. Kom je een keer langs op de koffie?
2021
2021
Wij zijn Kubernetes Certified Service Provider!
ACC ICT wordt door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) uitgeroepen tot Kubernetes Certified Service Provider. Met deze titel behoort ACC ICT tot de zeer selecte groep bedrijven in de wereld die deze onderscheiding heeft mogen ontvangen.
Wij zijn uitgeroepen tot een FD Gazelle 2020!
Wauw! Dit jaar zijn we door het Financieel Dagblad uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.
2020
2020
Start van de participatieregeling
Sharing is caring wordt vaak gezegd. Dit willen wij extra benadrukken door onze medewerkers mee te laten profiteren van onze gezamenlijk successen. Deze zomer hebben wij onze participatieregeling feestelijk gelanceerd. Jan, Marijn, Merijn en Leon hebben de status 'Partner' verworven. #groeiendoenwesamen
Start van onze OTAP-journey
In 2019 hebben wij een zeer vernieuwende werkwijze ontwikkeld. Met deze werkwijze stippelen wij samen met onze klanten een toekomstbestendige strategie uit voor het gehele proces van ontwikkelen tot en met productie. Maar wel verantwoord, dus voor iedere optimalisatie wordt een glasheldere Return on Investment bepaald. Deze werkwijze noemen wij onze OTAP-journey.   
2019
2018
ACC ICT introduceert: continuïteitsregeling Developers Edition
In navolging van de business continuity editie, hebben wij als eerste bedrijf in Nederland een continuïteitsregeling speciaal voor softwarebedrijven ontwikkeld. Deze regeling beschermt de continuïteit van SaaS-diensten in geval het softwarebedrijf zelf of een andere partij in de keten failliet mocht gaan. Met deze zekerheid brengen softwarebedrijven de kwaliteit van hun SaaS-diensten naar een nog hoger niveau én voldoen aan de meest extreme continuïteitseisen.
Wij vieren ons 40-jarig bestaan!
Wat zijn wij trots op deze 40 jaar waarin wij zorgvuldig ons team hebben samengesteld, ontwikkeld en uitgebouwd. Klaar om de komende jaren flink door te groeien en voorop te blijven lopen met nieuwe IT-ontwikkelingen. #groeiendoenwesamen
2017
2016
Als eerste IT-bedrijf in Nederland lanceert ACC ICT een continuïteitsregeling
die naast continuïteit van de IT-omgeving tevens kennis borgt en datalekken voorkomt. De directie richt hiervoor de Stichting Continuïteit op. Het doel van de regeling is om zelfs bij een faillissement van ACC ICT, onze dienstverlening te waarborgen. Op deze manier heeft een mogelijk faillissement geen invloed op de bedrijfskritische applicaties van onze klanten.
ACC ICT start met Kubernetes
Als early adopter zijn wij gestart met het ontwikkelen van Kubernetes kennis en het bouwen van oplossingen op basis van Kubernetes. Kubernetes is een open-source platform voor automatische deployment, scaling en het managegen van containerapplicaties. Een half jaar later bouwt ACC ICT, op een moment dat er nog nauwelijks deployments in Nederland zijn, de productie Kubernetesomgeving voor het RIV-systeem van GVB.
2016
2016
ISO-9001 is binnen!
Het ISO 9001-keurmerk is een feit! Ons kwaliteitsmanagementsysteem op basis van ISO 9001 verbetert continu onze efficiency, beperkt eventuele verspilling en verbetert onze dienstverlening. Periodieke audits houden ons alert en staan ervoor garant dat ons kwaliteitsmanagementsysteem op peil is en blijft.
ISO-27001 voor informatiebeveiliging behaald!
ACC ICT heeft informatiebeveiliging binnen de gehele bedrijfsvoering doorgevoerd en is daarvoor ISO 27001 gecertificeerd. Dit geeft onze relaties de zekerheid dat er volgens strikte richtlijnen op zeer verantwoorde wijze met hun data wordt omgegaan.
2015
2015
ACC ICT ontvangt de NEN 7510 certificering
NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging binnen de zorg. Informatiebeveiliging staat voor het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten. Om ons commitment aan de zorgsector te onderstrepen beschikken wij over deze certificering.
ACC ICT bouwt haar datacenteronafhankelijke infrastructuur
De gehele cloudinfrastructuur is in eigendom van ACC ICT en wordt beheerd door eigen specialisten. Voor ieder onderdeel of dienst dat ingekocht wordt worden minimaal twee partijen gecontracteerd. Door deze strategie worden klanten extreem hoge garanties geboden en neemt ACC ICT bovendien de volledige eindverantwoordelijkheid.
2012
2009
Werner Halfman (Operations Manager) koopt aandelen
Werner Halfman is begonnen als stagiair en is inmiddels niet meer weg te denken. Hij vormt samen met Paul de tweekoppige directie van ACC ICT. In 2009 kocht Werner zich in en werd mede-aandeelhouder van ACC ICT.
Accent Computer BV wordt ACC ICT Support & Consultancy
In 2005 verandert onze naam naar ACC ICT Support & Consultancy. De nieuwe naam deed recht aan de nieuwe diensten die we in die tijd hadden ontwikkeld. De organisatie was inmiddels veel meer dan alleen maar ‘computers’.
2005
2004
Paul jr. koopt aandelen van Paul sr.
De generatiewissel begint officieel gestalte te krijgen. Hoewel Paul Bijleveld jr. al enige tijd voor ACC ICT werkt, koopt hij in 2004 voor de eerste keer aandelen van Paul Bijleveld sr. Een aantal jaren later koopt hij alle aandeelhouders uit.
Lancering van ons eerste cloudplatform!
Wij begonnen al in een vroeg stadium met hosting. In 2002 lanceerden we onze eigen Application Server Provider (ASP), namelijk: Remote Application Provider. Oftewel RAP; een mooi synoniem voor het woord 'snel'. Zeker ter vergelijk met de competitie een zeer goede typering van onze hostingdiensten.
2002
1998
Van verhuur van computers naar kantoorautomatiseerder
In 1998 neemt Paul Bijleveld junior het roer over en start met de transformatie van verhuurder van computers naar kantoorautomatiseerder. Kantoorautomatiseerder met focus op complexe omgevingen, zoals Terminal Server-omgevingen met Citrix.
ACC ICT wordt uitgeroepen tot Exact dealer van het jaar!
De verkoop van Exact software is onderdeel van de dienstverlening geworden. In 1993 draait de verkoop op volle toeren en worden wij uitgeroepen tot Exact dealer van het jaar!
1993
1980
Start verhuur van MAI Computers
Vanaf 1980 verhuren wij MAI computers waar MAI Business BASIC op draait met een eigen operating system. De computers en operating systems waren zeer betrouwbaar en voor die tijd redelijk snel. Het onderhoud werd door MAI Nederland verzorgd.
Accent Computer B.V. wordt opgericht
In 1977 is Paul Bijleveld senior medeoprichter van Accent Computer B.V. Het bedrijf richt zich op de verhuur van computersystemen.
1977

een greep uit onze toppers

Wilco

Cloud Engineer

Serge

Accountmanager New Business

Rob

Online Marketeer

Paul

Managing Director

Nicole

Office Manager

Marijn

Lead Devops Engineer

Kelvin

Cloud Administrator Coördinator

Joshua

Accountmanager New Business

Demi

Online Marketeer

Chris

sr. Devops Engineer

Abdellah

Cloud Administrator

Merijn

Lead Cloud Engineer

Ersin

sr. Devops Engineer

Rebecca

Accountmanager New Business

Ronald

Content Marketeer

Werner

Operations Manager

Tuan

jr. Cloud Administrator

Jan

sr. Solutions Architect

Dyone

Key Accountmanager

Leon

Sales Manager

Lucien

Marketing Manager

Orvil

jr. Cloud Administrator