Van Monoliet naar microservices

Vanuit het oogpunt van flexibiliteit en schaalbaarheid migreren steeds meer bedrijven naar microservices, een heel ander type architectuur. Maar waarom zou je migreren naar een microservices-architectuur?

Whitepaper: Van Monoliet naar microservices

Vul hieronder je gegevens in en ontvang de whitepaper in je mailbox.

Veel oude applicaties en softwarepakketten zijn zogenoemde monolieten: ze zijn opgebouwd als één codebundel en bestaan uit diverse diensten die een groot geheel vormen. Vanuit het oogpunt van flexibiliteit en schaalbaarheid migreren steeds meer bedrijven naar microservices, een heel ander type architectuur.

Migreren van een monolithische architectuur naar microservices is vaak goedkoper en minder risicovol dan vanaf scratch iets compleet nieuws bouwen. Tegelijkertijd zit het migratieproces wel vol technische en organisatorische uitdagingen. Een succesvolle migratie naar een microservices-architectuur vraagt om een kritische en diepgaande beoordeling van je IT-infrastructuur, de ontleding van je monoliet(en) een herstructurering van je software en grondig testwerk.

Maar waarom zou je migreren naar een microservices-architectuur? Wat zijn de belangrijkste voordelen van microservices ten opzichte van een klassieke monoliet? En hoe pak je het migratieproces aan? Je leest het allemaal in deze whitepaper.

Deel whitepaper