In 2012 schreef NS een minicompetitie uit voor een ketenteststraat. InTraffic won de opdracht en schakelde ACC ICT in als partner op het gebied van infrastructuur. Ruim acht jaar later komt aan deze samenwerking een eind omdat ketentesten ondergebracht worden in een NS-breed cloud platformaanbesteding. Een samenwerking van 8,5 jaar met slechts één verstoring van 20 minuten op een beperkt deel van de OTAP-omgeving. Een beschikbaarheid van 99,9995%, een prestatie van formaat.
In 2012 kende de NS (Nederlands Spoorwegen) een versnipperde IT-organisatie, een versnipperd applicatielandschap, en ook een versnipperd datacenterlandschap. Er waren wel twintig datacenterlocaties en sommige applicaties draaiden bij een leverancier. Daardoor was het vrijwel onmogelijk om ketens van applicaties te testen, terwijl het aantal interfaces tussen applicaties alleen maar toenam. NS had daarom behoefte aan gevirtualiseerde testomgeving waarin ze geautomatiseerde ketentesten konden uitvoeren. In eerste instantie ging het om enkele servers. Welke primair als doel hadden om reizigers te voorzien van de reisinformatie omtrent planning van de treinen via NS.nl, de NS Reisplanner-app en OBIS, het On Board Information System in treinen.
“We kunnen fouten eerder opsporen en herstellen, waardoor we de ontwikkelcyclus kunnen versnellen en kosten verlagen, binnen het LTSO-domein hebben we de cyclus van één à twee weken naar twee uur kunnen terugbrengen” - Onno Wierbos, IT-Lead bij NS Test Competence Center

Voor dit project schreef NS een minicompetitie uit, die werd gewonnen door InTraffic in nauwe samenwerking met ACC ICT. Waar InTraffic de softwarematige kant voor zijn rekening nam, waaronder de testautomatisering, was ACC ICT verantwoordelijk voor de infrastructuur, in- en externe koppelingen en de hosting. NS noemde de nieuwe ketenteststraat KWARTS, wat staat voor Ketens Waarborgen als Reguliere Test Service. Wat in 2012 begon met één teststraat met voorzien van een kleine tien servers groeide uit tot 19 teststraten, waarbij elke teststraat, afhankelijk van de benodigde keten, een variërend aantal servers vanaf 10 en 20 servers bevatte.