November 7, 2022

Het gebruik van Dark Fibers voor onze Private Cloud

Continuïteit wordt gezien als één van de belangrijkste topics binnen de IT. Als jouw IT-omgeving voor een langere tijd onbereikbaar is, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de bedrijfsprocessen. Daarom is het belangrijk dat je als bedrijf nadenkt over hoe de software/applicatie beschikbaar is, waar deze draait (public, private, multi, of hybrid cloud) en op welke manier je de IT-continuïteit garandeert.

Bij ACC ICT hebben wij in 2012 onze eigen private cloud opgebouwd: een datacenteronafhankelijke infrastructuur waarbij we zoveel mogelijk onderdelen onafhankelijk en redundant hebben uitgevoerd. In deze blog lichten we één van de onderdelen, het gebruik van dark fibers, binnen onze private cloud verder toe. Wil je meer weten over onze private cloud? Lees dan onze blog over wat onze private cloud nog meer uniek maakt.

IT-continuïteit in onze Private Cloud dankzij gebruik van Dark Fibers van Relined

De IT-continuïteit is uitermate belangrijk. Het draait hier dus om continuïteit leveren en garanderen. Om hier het verschil te maken is onafhankelijk opereren van derden een must. Hierbij speelt het glasvezelnetwerk een grote rol. Onafhankelijkheid wordt gegarandeerd doordat wij over meerdere glasvezelnetwerken beschikken en datacenters hebben die geografisch verspreid staan. Om ervoor te zorgen dat de data tussen de verschillende locaties goed verloopt, hebben wij gekozen voor Dark Fibers. Dark Fibers vormen het glasvezelnetwerk.

“Als je over Dark Fibers beschikt, dan kun je altijd – eventueel door de apparatuur in de datacenters te vervangen- opschalen en nog meer data transporteren in minder tijd”, aldus Paul Bijleveld – Managing Director bij ACC ICT.

Het is belangrijk om te weten welke route de Dark Fibers precies volgen om van A naar B te komen. Deze informatie heb je nodig om continuïteit, onafhankelijk van derden te leveren. Voor een partnerschap hebben wij onder andere gekozen voor Relined. Deze organisatie heeft zich opgesteld door aan onze continuïteitsregeling deel te nemen. Samen hebben we de routes in kaart gebracht voor zowel de meest efficiënte (kortste) als meest gescheiden om mogelijke uitval te voorkomen tussen datacenters.

Als Cloudprovider bieden wij onder andere onze eigen Private Cloud, de PHC. Hiervoor maken wij dan ook gebruik van de Dark Fibers. Dankzij duidelijke afspraken met Relined, hebben wij een sterk fundament waar ons platform voor nu en in de toekomst kan blijven groeien. Onze private cloud is ideaal wanneer een organisatie te maken heeft met specifieke eisen met betrekking tot wet- en regelgeving, compliance, certificeringen etc. Wij waarborgen de continuïteit, zorgen ervoor dat de applicatie 100% beschikbaar is en beschermt tegen cyberaanvallen en datalekken.

De continuïteitsregeling op onze PHC

Hoe wij ons onderscheiden is het feit dat wij er bewust voor hebben gekozen om ons te focussen op de gebruiker van applicatie in plaats van de klant zelf. Dit zijn de gebruikers van de applicaties van onze klanten die Software as a Service (SaaS) beschikbaar weten te stellen. Hier komt de continuïteitsregeling te pas. Wat houdt onze continuïteitsregeling in? Deze regeling garandeert dat de applicatie beschikbaar blijft indien onze klant of wijzelf failliet mochten gaan. Samengevat betekent dit dat de continuïteit voor de applicatiegebruikers gewaarborgd is voor de gehele keten. Voor verdere verdieping lees je hier meer over onze continuïteitsregelingen en hoe wij zijn uitgekomen op twee resultaten.


Deel deze post
Paul Bijleveld
Paul Bijleveld is Managing Director en Senior Partner bij ACC ICT. Hij houdt zich bezig met het uitzetten van de strategie, de ontwikkeling van de organisatie én collega's en de innovatie van cloudinfrastructuren. Om fit te blijven sport hij 3x per week. Driften vindt hij de allerleukste activiteit in de regen. Paul schrijft graag over complexe IT-vraagstukken die herkenbaar zijn voor veel organisaties.