November 7, 2022

Na 18 jaar beëindigen VVV Nederland en ACC ICT de samenwerking

VVV Nederland nodigde ons uit voor een heerlijk etentje als dank voor de retransitie en de samenwerking van de afgelopen 18 jaar. We hebben er letterlijk en figuurlijk van genoten en kijken met trots terug op wat we gezamenlijk bereikt en neergezet hebben. Natuurlijk blijven wij VVV met dezelfde energie en egards ondersteunen, zoals ze al die jaren van ons gewend zijn.

VVV Nederland en ACC ICT zijn 18 jaar geleden, net na de eeuwwisseling, een partnerschap aangegaan. Door de jaren heen heeft ACC ICT advies gegeven over en gebouwd aan de IT-infrastructuur van VVV Nederland. Mede door deze samenwerking staan beide organisaties waar ze nu staan. En soms moet je dan stappen op de plaats maken, even tijd voor bezinning. Gaan wij elkaar de komende jaren nog wel voldoende versterken? En als je dan tot de conclusie komt dat het antwoord geen volmondig; ‘Ja’ is, dan moeten er keuzes gemaakt worden. Moeilijke, maar noodzakelijke keuzes. Wanneer de knoop dan eenmaal doorgehakt is, dan wil je niet dat de jarenlange samenwerking daaronder komt te lijden. Wij voelen de verplichting te bewijzen dat een retransitie in goede harmonie kan. Trots zijn we dan ook dat dit naar volle tevredenheid van VVV Nederland gelukt is.

“VVV Nederland was 10 jaar geleden, toen ik bij ACC ICT begon, de eerste klant waar ik als klantverantwoordelijke over de vloer kwam. Ik kijk met plezier en trots terug op deze periode. Ik zie het daarom als mijn verantwoordelijkheid om VVV zo goed en geruisloos mogelijk over te dragen aan de nieuwe partij.”, aldus Ronald Kers.

De uitnodiging van VVV Nederland om ACC ICT te bedanken voor de samenwerking en de inzet tijdens de migratie is een mooie blijk van waardering. Het etentje was erg gezellig, het eten goed en natuurlijk werden er veel herinneringen opgehaald. Zoals de herinneringen over de vervangingstrajecten. Gemiddeld hebben we iedere 4 tot 5 jaar het serverpark vervangen. Bij iedere vervanging werd het serverpark professioneler en omvangrijker doordat het gebruik en de afhankelijkheid van IT als maar toegenomen is. Rob Nuyens, Manager e-Business en ICT-beheer van VVV, benadrukte; “ACC ICT is de enige partner waarmee de samenwerking zo’n lange historie kent”. Een mooi bruggetje om even stil te staan bij al die mensen waarmee we door de jaren heen met veel plezier samengewerkt hebben.

Op verzoek van de persoon in deze foto is deze geanonimiseerd.

Ter afsluiting deed Jan Kalisvaart, coördinator ICT VVV Nederland, een formeel dankwoord. Hij benadrukte de prettige samenwerking en sprak zijn waardering uit voor de verantwoordelijkheid die wij genomen hebben om tot een succesvolle retransitie te komen.

“ACC is altijd een betrouwbare partner geweest en het is fijn dat de kwaliteit van dienstverlening nog steeds even goed is, ondanks dat er een einde komt aan de samenwerking.”, aldus Jan Kalisvaart.

Paul Bijleveld, managing director ACC ICT, reageerde hier gepast op met de quote; “Zo zie je maar weer, op het hoogtepunt moet je stoppen…”

Het overdragen van kennis en documentatie, maar ook het begeleiden van de retransitie is een verantwoordelijkheid voor iedere IT-dienstverlener en outsourcingspartij. Tenslotte dient de IT-continuïteit van de klant te allen tijde gewaarborgd blijft. Ook deze verantwoordelijkheid zien wij als aspect van IT-continuïteit.

Tot slot willen wij VVV Nederland bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking de afgelopen 18 jaar!

Deel deze post
Ronald Kers
Ronald behoort tot de harde kern die meer dan 10 jaar in dienst is bij ACC ICT. Als contentmarketeer schrijft Ronald graag over technologische ontwikkelingen binnen de IT-branche. Met een achtergrond als system administrator weet hij als geen ander complexe materie in begrijpelijke taal uit te leggen.