November 7, 2022

Ondersteuning op productieniveau voor Windows-nodes in Kubernetes

Nog niet zo lang geleden was de ondersteuning voor Windows-nodes in Kubernetes in bèta, waardoor veel gebruikers alvast konden experimenteren en de waarde van Kubernetes voor Windows-containers konden zien.

Kubernetes ondersteunt nu officieel het toevoegen van Windows-nodes als worker-nodes. Ook het inplannen van Windows-containers is mogelijk, waardoor inmiddels een enorm ecosysteem van Windows-applicaties en -services de kracht van het Kubernetes-platform kan benutten.

Wil je weten of jouw organisatie klaar is voor Kubernetes? Download hier de whitepaper voor overstappen naar Kubernetes.

Softwareontwikkelaars, DevOps en online-dienstverleners die de mogelijkheid onderzoeken om Windows-applicaties en -services te gebruiken in (Docker-)containers hoeven dus niet langer meer op zoek te gaan naar afzonderlijke orchestrators om hun workloads te beheren, wat leidt tot een hogere operationele efficiëntie over hun implementaties. Enkele van de belangrijkste kenmerken van het inschakelen van Windows-containers in Kubernetes zijn:

●   ondersteuning voor Windows Server 2019 worker-nodes en containers;

●   ondersteuning voor tree networking met Azure-CNI, OVN-Kubernetes en Flannel;

●  verbeterde ondersteuning voor pods, service types, workload controllers en quota’s, met vergelijkbare mogelijkheden die Linux-containers bieden.

Wil je meer weten over ondersteuning voor Windows-nodes in Kubernetes op productniveau? Neem gerust contact met ons op.

Deel deze post
Ronald Kers
Ronald behoort tot de harde kern die meer dan 10 jaar in dienst is bij ACC ICT. Als contentmarketeer schrijft Ronald graag over technologische ontwikkelingen binnen de IT-branche. Met een achtergrond als system administrator weet hij als geen ander complexe materie in begrijpelijke taal uit te leggen.