November 7, 2022

Een dag meekijken bij Bram: "Ik haal zoveel energie uit het bezoeken van klanten"

Bram Lever is sinds 2018 werkzaam bij ACC ICT als System Administrator en heeft al van jongs af aan een passie voor IT. Pas tijdens zijn studie Social Work besloot Bram van deze passie ook zijn baan te willen maken. Dit keer vroeg ik aan Bram of ik een dag mee mochten lopen om te zien hoe zijn dag als System Administrator bij ACC ICT eruit ziet en stelde ik Bram een aantal vragen over zijn werk.

08:30 Op naar Amsterdam!

Om 9 uur rijd ik met Bram mee naar Amsterdam. Vandaag gaan we op werkbezoek bij Kort + Partners die al sinds 2009 klant is bij ACC ICT. In de auto vertelt Bram over hoe hij bij ACC ICT is terecht gekomen. Zijn passie lag altijd al bij de IT en tijdens zijn studie merkte hij dat hij tijdens zijn stage meer geïnteresseerd was in de computers en systemen dan in de studie zelf. Op dat moment besloot Bram na het afronden van zijn opleiding zijn passie te volgen. Aan de hand van certificaten en cursussen heeft hij zijn kennis pijlsnel bijgespijkerd. Toen Bram besloot om vanuit het hoge noorden naar Utrecht te verhuizen is hij vrij snel daarna bij ACC ICT komen werken.

“Ik leef op van sociaal contact met klanten, ik krijg er energie van en help graag mensen met meedenken en het vinden van oplossingen.”

09:00 Klantbezoek

Bram vertelt in de auto al dat hij klantbezoeken één van de leukste aspecten van zijn werk vindt. Hij vertelt: “Ik leef op van sociaal contact met klanten, ik krijg er energie van en help graag mensen met meedenken en het vinden van oplossingen.” Na even bijpraten met de klant is het tijd om aan de slag te gaan. Bram controleert alle computers en fysieke servers van de klant en voert onderhoud uit en updates waar nodig.

Terwijl Bram alle fysieke servers checkt en updates uitvoert geeft dat mij mooi de kans om te vragen wat één van zijn leukste herinneringen tot nu toe bij ACC ICT is. Het allerleukste volgens Bram: “het hechte en fijne contact met collega’s, maar als ik een specifiek moment moet kiezen was dat toen iedereen thuis zat vanwege corona en de directie in december persoonlijk onze kerstpakketten kwam langsbrengen. Ik had mijn haar niet eens gedaan, want dit kwam zo onverwachts haha. Maar het was zo leuk en persoonlijk.“

Wat vind je zo leuk aan fysiek werkbezoek bij de klant?

“Ten eerste ben ik echt een sociaal persoon. Het leuke aan werkbezoeken is dat je echt een band kunt opbouwen met klanten wanneer je er langsgaat en even bij kunt praten over werk, maar juist ook de persoonlijke gesprekken. In plaats van het horen van een stem bij telefonisch contact, heb je bij fysiek werkbezoek het totale plaatje. Ten tweede is het soms ook belangrijk om fysiek langs te gaan bij klanten waarbij de servers nog op kantoor staan. Voor onderhoud en updates aan de servers is dat makkelijk. Verder zie ik dat klanten mijn bezoek ook aangrijpen om hun verzamelde vragen meteen aan mij te stellen. Dat geeft mij veel voldoening, dat ik op meerdere fronten kan helpen.“

Bram bij een klant op bezoek

11:00 Overleg langetermijnvisie

Na alle updates en onderhoud is het tijd om samen met de klant de lange termijn projecten door te lopen. “Ik vind het werken aan langetermijnprojecten en -oplossingen samen met de klant een van de leukste aspecten aan mijn werk, zo kunnen we samen tot het beste resultaat komen.”

Het is niet altijd even makkelijk om belangrijke strategische discussiepunten uit te leggen aan iemand die minder technisch onderlegd is. “Wat ik vaak doe is dat ik mijn verhaal onderbouw met tekeningen, om het verhaal beter begrijpelijk te maken bij iemand die geen technische achtergrond heeft.“

14:00 Ideale vakantie van Bram

Het klantbezoek zit er weer op! We eten nog even snel een broodje voordat we weer terugrijden naar Nieuwegein. In de auto hebben we het nog over vakantieplannen en vertelt Bram dat hij een paar jaar geleden een caravan heeft gekocht. Bram zoekt graag in de zomer de zon op zonder afhankelijk te zijn van een vaste verblijfplaats, het hoeft echt niet allemaal uitgestippeld te zijn voor hem. In de winter gaat Bram graag de bergen in en skiën in Oostenrijk.

De mens achter Bram is creatief en sleutelt graag aan zijn eigen Citroen BX. Bram vindt het onwijs leuk om aan zijn auto te werken en is dan ook erg blij wanneer hij resultaat ziet.

15:00 Terug op kantoor

Rond drie uur komen we terug op kantoor. We waren net te laat voor de wekelijkse ‘Weekly’ waarin we met het hele team terugblikken op afgelopen week en we elkaar bijpraten over de stand van zaken. De laatste uurtjes besteedt Bram aan nog wat openstaande taken.

17:00 Weekend!

De dag zit erop. “Vaak blijf ik nog even kletsen met collega’s voordat ik lekker naar huis rijd om weekend te houden”.

Ben je benieuwd geworden naar jouw carrièremogelijkheden bij ACC ICT? Check dan onze vacatures!

Deel deze post
Julia Mulder
Als contentmarketeer schrijft Julia graag over ontwikkelingen binnen de IT-branche. Naast marketing houdt Julia zich ook graag bezig met HR en Sales processen.