November 7, 2022

Een dag uit het leven van systems administrator Ersin

Iedere werkdag is anders volgens Ersin, maar die diversiteit maakt dat hij zijn werk zo leuk vindt. Ersin is 26 jaar oud en inmiddels drie jaar werkzaam bij ACC ICT. Hij heeft altijd al affiniteit gehad met IT en ook Systeembeheer gestudeerd. We vroegen Ersin om ons een dag mee te nemen in zijn leven als systems administrator bij ACC ICT.

08.30 uur – klantbezoek

Elke werkdag begin ik om 08.30 uur. Elke ochtend om 08.58 uur hebben we de ‘daily’ via Zoom. Deze meeting hebben we dagelijks met het hele team. We vertellen elkaar kort wat we de dag ervoor hebben gedaan, wat er voor die dag op de planning staat en checken of iemand ergens hulp bij nodig heeft. Vandaag staat er een bedrijfsbezoek op de planning, leuk! Nu in coronatijd zijn bedrijfsbezoeken niet meer zo vanzelfsprekend, vaak spreken we elkaar via zoom. Bij de klant van vandaag moet ik wel op locatie komen, omdat de UPS-systemen getest moeten worden. Daarnaast moeten er laptops worden klaargemaakt en ga ik verder met het oplossen van openstaande tickets. Dit kan niet vanaf afstand geregeld worden.

 

11.30 uur – koffie

Ter afsluiting drink ik vaak nog koffie met de mensen die bij de klant op kantoor zijn. Ik bespreek dan hoe het verder met het bedrijf gaat en of er nog zaken op de planning staan waar ze verwachten hulp bij nodig te hebben. Ik vind dit soort persoonlijk contact met onze klanten belangrijk en leuk, omdat ik er niet alleen wil zijn wanneer zich een probleem voordoet. Ik wil ook graag met ze meedenken over toekomstige projecten en dat een klant ons ziet als vaste sparringpartner voor technische vraagstukken.

 

12.30 uur – prioriteit 1 incident

Weer op kantoor beland ik gelijk in een prioriteit 1 incident. Mijn collega’s waren er al mee bezig, maar vragen nu mijn hulp. Bij een prioriteit 1 incident is het alle hens aan dek, want dit keer betekent het dat medewerkers bij het desbetreffende bedrijf niet thuis kunnen werken. Gelukkig hebben we het binnen een uurtje helemaal opgelost.

 

Lunchtijd!

Na een ochtend hard werken is het tijd voor een lunchpauze. Hier om de hoek bij ACC ICT in Nieuwegein zit een mooi fort gevestigd en achter het fort zit een supermarkt. Heerlijk om even een rondje te lopen en een frisse neus te halen buiten. Voor COVID lunchten we met het team hier aan de keukentafel. Even bijkletsen over hoe het weekend was, altijd gezellig! Hopelijk kan dat snel weer.

 

14.00 uur – verder met lopende projecten

Ik ga verder met lopende projecten en help collega’s die een vraag hebben voor mij. Iedere klant heeft een eigen aanspreekpunt en team binnen ACC ICT. Voor grote projecten en changes, werken echt alleen de collega’s op het project die aangewezen zijn voor de desbetreffende klant. Voor veel klanten ben ik op dit moment als engineer vooral uitvoerend bezig. Voor de meeste klanten doen we echter alles op het gebied van firewalling, networking, virtualisatie, servers, Kubernetes, DevOps, CI/CD en nog veel meer. De diversiteit in het werk is een van de hoofdredenen dat ik het zo naar mijn zin heb hier. We zitten niet vast aan een specifieke tool of technologie. Ik dacht dat ik een goede IT’er was, totdat ik hier bij ACC ICT kwam. Toen dacht ik namelijk “oké, ik weet eigenlijk toch minder dan ik dacht haha”.

 

15.45 uur – tijd voor koffiepauze!

Ik loop, op gepaste afstand, naar een collega op de sales- en marketingafdeling, vanwege een verzoek om iets te fixen. Ik help mijn collega’s graag en ik vind het altijd leuk om dan direct even een praatje te maken. Ik rond de laatste dingen af en kijk in mijn agenda om te zien wat er voor morgen op de planning staat.

 

17.00 uur

Het zit er alweer op voor vandaag, tijd om richting huis te rijden. Voordat ik vertrek zeg ik de collega’s die er vandaag zijn nog even gedag.

 

Word je enthousiast na het lezen van het verhaal van Ersin? Bekijk dan op de ‘Werkenbij-pagina’ of er een vacature voor jou bij zit of stuur vrijblijvend een mail voor meer informatie naar werkenbij@acc-ict.com.


Deel deze post
Marloes Lucas Luyckx
Marloes heeft een brede interesse in Marketing, HR en Employer Branding en is trendwatcher en contentmarketeer bij ACC ICT. Marloes schrijft bij ACC ICT prachtige verhalen over collega's en nieuwe ontwikkelingen binnen ACC.