November 7, 2022

Internationale vrouwendag

Slechts 16% van de mensen die in de IT werken, is een vrouw. Speciaal voor internationale vrouwendag zetten we een van onze vrouwelijke collega’s in het zonnetje. Dit keer stellen we een aantal vragen aan onze accountmanager Dyone Dekker. Ze is een jaar geleden begonnen bij ACC ICT en met haar enthousiasme, passie voor sales en brede netwerk is ze onmisbaar geworden voor het bedrijf.

Had je ervaring in de IT?

Een beetje.. In mijn vorige baan als accountmanager in recruitment heb ik meerdere softwareontwikkelaars als klant aangesloten. Dit was natuurlijk een ander soort dienstverlening, de techniek kwam weinig ter sprake. Achteraf gezien, wist ik erg weinig van IT. Gelukkig heb ik het laatste jaar heel veel IT kennis opgedaan!

Hoe ben je dan bij ACC ICT terecht gekomen?

Toen ik in 2020 van baan wilde wisselen, vond ik drie dingen belangrijk: in een team werken, een dienst waar je écht veel over kan vertellen (diepgang maakt verkopen leuker!) en ik wilde me goed voelen bij het bedrijf. Die laatste was het allerbelangrijkste. Gelukkig ken ik Paul (Managing Director) al een paar jaar en wist ik dat dit bij ACC ICT wel goed zit.

Wat brengt de IT jou?

Ik ben van nature nieuwsgierig en zoek graag uit hoe dingen in elkaar steken. In deze industrie is zoveel kennis te vergaren, je bent nooit uitgeleerd. Juist dat maakt het zo leuk!

“De IT-wereld is constant in beweging en wat vandaag normaal is kan morgen anders zijn. Er is niet zomaar één oplossing voor een probleem, met creatief denken is juist van alles mogelijk! Ik krijg juist energie van die snel veranderende wereld.”

En wat breng jij de IT?

Omdat ik niet uit de IT kom, bied ik een frisse blik. Daarnaast krijg ik vaak terug dat ik creatief denk. Met mijn enthousiasme en energie vul ik de ruimte met positiviteit, komt goed van pas in sales!

Ik combineer de traditionele manier van sales met social selling. Dat wil zeggen dat ik mijn netwerk uitbreid via LinkedIn, events en netwerkorganisaties. Zo bouw ik actief duurzame relaties op met nieuwe mensen. Mijn eigen netwerk gebruiken om sales te doen, valt wat mij betreft ook onder social selling.

Wat vind je het leukste aan je werk bij ACC ICT?

ACC ICT wilde meer synergie tussen marketing en sales, zonder dat ik dat wist, begon ik over social selling. Dit initiatief viel in de smaak! Ik mag zelf bepalen hoe ik mijn sales targets haal. Dit geeft mij de vrijheid om te doen wat ik leuk vind – en waar ik energie uit haal.

Daarnaast word ik ook erg blij van contact met mijn collega’s. Zij spelen ook een grote rol in mijn werkplezier!

Heb je tips voor vrouwen die de IT in willen?

Ik wil iedereen uitnodigen om te onderzoeken of het iets voor je is. De IT bestaat niet alleen uit technische functies. Het is een industrie waar constant nieuwe dingen worden ontwikkeld. Met het oog op digitalisering, is deze branche het meest toekomstgericht!

Ik nam een jaar geleden de gok, trad buiten mijn comfortzone en ging het avontuur aan!

“Als ik mensen iets mee mag geven: het loont om buiten je comfortzone te gaan. Probeer iets nieuws en durf de stap te wagen ook al is het spannend.”

Deel deze post
Julia Mulder
Als contentmarketeer schrijft Julia graag over ontwikkelingen binnen de IT-branche. Naast marketing houdt Julia zich ook graag bezig met HR en Sales processen.